Nemocní bez předchozího objednání

V případě akutního onemocnění  již není nutné se do ordinace objednávat.

Zvažte vždy sami nutnost vyšetření – u většiny běžných onemocnění není potřeba vyhledat lékaře hned po začátku příznaků, často  ani není v prvních dvou dnech na dětech vidět nic mimořádného, stejně tak vyšetření CRP nebo streptokoka nebývá v prvních 24 hodinách průkazné.

V případě  respiračního onemocnění  (rýmy, kašle),  nechte dítě doma,  dávejte léky, kontrolujte a ev. snižujte teplotu, v případě, že nebude docházet  ke zlepšování třetí den,  nebo v případě, že se stav bude zhoršovat,  přijďte. 

Totéž platí u průjmových onemocnění –  při zvracení a průjmu je pro dítě užitečnější klid, chladné tekutiny po lžičkách  a dieta,  vyšetření v ordinaci pouze v případě  zhoršování zdravotního stavu.

Pokud budete muset k vyšetření přijít,  chraňte sebe i své děti  používáním respirátoru (děti mezi 3-14 rokem roušky)  se zakrytým nosem a ústy po celou dobu pobytu v čekárně. Řada našich pacientů není proti covidu očkována a i ti, kteří očkováni jsou, mohou být pro ostatní zdrojem této infekce.

Abychom zabránili kontaktu  zdravých a nemocných dětí, nechoďte s nemocnými před začátkem ordinační doby pro nemocné, nechoďte ale ani na poslední chvíli – tento nápad mají často i ostatní rodiče a nemusí se pak na vás být dostatek času.

Zapište se po příchodu  do pořadníku, děti  lehce odstrojte,  nenechte  děti hrát si v čekárně s jinými nemocnými dětmi. Přineste si vlastní  hračky nebo knihy. Čekárnu můžete větrat dle potřeby.  Používejte  dezinfekci na ruce.  

Příjem posledního pacienta 30 minut před koncem ordinační doby pro nemocné

Ordinace MUDr. Malinské